Hang: Video:
Nagyítás:Szöveg kinagyitása Hozzászólás:Hozzászólás ehhez a cikkhez
SegítségMi mit jelent ?

Bánki Donát Gépipari Technikumi tabló

A Bánki Donát Gépipari Technikum 1966-ban végzett IV.A. osztályának tablója.


Boros_Lajos :

Gusztitól az első naP többen megjklérdezték, hogy vajon a bátyját kisérte-e el? A későbbiekben is kegyetlen tréfák áldozata lett. Egyszer kizártuk az ablakon át a háztetőre, és kiirtuk, hogy HOMO SAPIENS. Ott dörömbölt, amikor becsöngettek. Berohantunk a terembe, mert jött a tanár, aki nagyon röhögött, és mondta, hogy engedjük vissza Berhést.


Boros_Lajos :

Ő Zsuzsi, és az osztályzenekar oszlopos tagja volt.


Boros_Lajos :

Soma, az eminens, a stréber, aki sűrűn kijavitotta a tanárt...


Boros_Lajos :

Györgyi Ferike lakásán próbált az iskolazenekar, a szülők nem túl nagy örömére. Együtt éltük át a gitárkészités minden kinját-boldogságát.


Boros_Lajos :

Révész a villámkezű. Iskolába lépésem első vagy második hetében úgy pofozott fel, hogy a kezemet se volt időm felemelni. Az iskolazenekar énekese, tökéletesen énekelte a Greenfields-et. Sértegetési parafenomén. Ő az, aki a vállam felett megbökött egy csajt az utcán, és megintcsak én kaptam a pofont. Ő lökött be egy olyan tanterembe, ahol a legfélelmetesebb tanárnő éppen dolgozatot iratott.


Boros_Lajos :

A szinész őstehetség, aki elsőnek vesztette el közülünk a szüzességét. Terhes nők feszülő melleiről irt verset. A paródiaközpont, és a "három V" egyik "V"-je.


Boros_Lajos :

Kapeller tanárúr, aki szerint "Boros rosszasági görbéje folyamatsoan csökkenik!" A paródiák célpontja, a szines krétás érthetetlen görbék mágusa, mégis a maga fura módjáőn megtanitotta nekünk a technológiát. Egyszer egy szovjet katona ráfogta a gépfegyvert, erre azt mondta magának: "Na, Kapeller, most véged van!"


Boros_Lajos :

Hutai Pista bácsinak 501-es lába volt, és a folyosón, kezében búzlő cigarettával úgy döngött végig, hogy számtalan diák lábára rálépett.


Boros_Lajos :

Géptan. A rettegések tantárgya. Selmeci soha nem indokolta, hogy miért adott egyest. Halott csend volt az óráin. Fazekas az első meccse után hármast kapott tőle egy kihagyott gólhelyzet miatt.


Boros_Lajos :

Sudárnét szerettük. Egy osztálykiránduláson fogadást kötöttünk, hogy ki fekteti le. Nem hiszem, hogy bárki sikerrel járt volna. Nála őrültünk meg, amikor a nap átvilágitott vékony ruháján.


Boros_Lajos :

Skulő. A golyófeje miatt hivtuk igy. A fiókban és a zsebében mindig kenyeret, vagy kiflit tartott. Mindig komor volt, de rengeteget röhögtünk rajta. "Nem értem ezeket a szülőket, marhát nevelnek, ahelyett hogy disznót tartanának!" volt az egyik kedvenc mondása. Érettségin bejött. "Na bunkók, nem megy?" Felrajzolta a megoldást a táblára. "Tizenöt perc múlva letörlöm!" Kiment, mi másoltunk, mint az őrültek, aztán bejött, és letörölte.
Azt hiszem, szerettük.


Boros_Lajos :

a három "V" tagja. Rengeteget röhögtünk együtt, jó humora volt.(van?)


Boros_Lajos :

Varga volt az, aki a pozsonyi osztálykiránduláson egy bizonyos mozilátogatás után felvilágositott konkrétan, nem mellébeszélve arról, hogy a férfiúi feszültségektől milyen módszerekkel lehet megszabadulni.


Boros_Lajos :

Makkoshetyei Laczai Géza, barátom, az úriember, aki tudott összecsapott bokával bemutatkozni a lányok szülőeinek, csillaghegyi házukban én is sűrűn felbukkantam.


Györ Imre :

Nekem a Rebeka volt az osztályfőnököm, és a matektanárom, úgyhogy jól is jártam, meg rosszul is: volt, hogy csak azért feleltetett, hogy ne unatkozzam. Kapeller tanár úr egyik aranyköpése: "Kupak nélkül nem lehet kupakolni!". Hutai Pista bácsi szerint az egy collnál hosszabb képleteket nem kell megtanulni, viszont tudni kell, hogy hol van. Van egy iskolai lapom valahol minden baromsággal: egyik fő hír olyan esemény történt iskolánkban mely minden végzős diák szívét megremegtette LEMOSTÁK A MŰHELYABLAKOKAT!
Jó látni a sulimat.


Kóródi Györgyi :

Szevasz Lajos! Nézegettem a tablóidat és a Bánki Donát-os tablótokon felfedeztem egy régi jóbarátomat Ivánka Andrást aki sajnos 2005 tavaszán elhunyt. Üdvözlettel Györgyi (a vasalós)


Kovács Sándor :

Tisztelt Boros Lajos!
1999-ben kezdtem tanulmányaimat, az akkor már Bánki Donát Műszaki Főiskola intézmény falain belül és engem is tanított Nagy P. Sándor - aki most már doktor és docens is - gépelemek tantárgyat. Szerencsére nem sok energiát kellett a tantárgyba belefektetni, mivel csak gyakorlati jegyet kellett szerezni.
Amúgy gratulálok a weboldalához, remek dolgok/gondolatok vannak benne.
Üdv: Kovács SándorBoros_Lajos
- Mautner utcai általános iskola
- Anyám munkahelye
- Labda utcai általános iskolai tabló
- Bánki Donát Gépipari Technikumi tabló

Nagyitashoz katt a képre !